пʼятниця, 3 березня 2017 р.

Імунітет і здоров'я людини

Імунна система - одна з найважливіших систем нашого організму. Ослаблений імунітет є причиною ряду захворювань, але в той же час і самі захворювання можуть привести до ослаблення імунітету.
Імунітет людського організму постійно відчуває на собі вплив ряду негативних чинників, які призводять до його зниження, а отже, перетворюють здорову людину в хвору.
Основними негативними факторами, що впливають на імунну систему, можна назвати стреси і негативні емоції. Не тільки неврози та інші порушення нервової системи є результатом згубного впливу стресів, але і знижений імунітет. Тому з повною впевненістю стрес можна назвати ворогом імунітету. Через стреси порушується робота органів ендокринної системи - наднирників щитовидної залози. Результатом цього є збій обміну речовин, функції кровотворення, а це призводить до зниження клітинного імунітету. Тому вміння протистояти стресам дозволить зберегти імунний статус організму, а отже, зберегти і своє здоров'я.
Фізичні та розумові навантаження, точніше, перевантаження, призводять до перевтоми, також погано впливають на імунний статус організму людини. Чергування періодів фізичної або розумової активності з відпочинком дозволяє організму відновлювати свої сили.
Погане, неправильне харчування, мабуть, можна розглядати як головний фактор, який негативно впливає на імунну систему. Їжа повинна бути не тільки багатою, але і повноцінною, тобто містити в собі всі необхідні компоненти. Так, при нестачі їжі, організм стає вразливим для безлічі інфекцій, токсичних елементів. Кожна клітина нашого організму працює правильно тільки тоді, коли в неї надходить певна кількість поживних і біологічно активних речовин. Так, імунні клітини потребують ряд вітамінів і мікроелементів. Їх нестача призводить до порушення їх роботи, знижує їх активність. А в результаті це впливає  на імунітет  організму.
Не слід забувати, що порушити імунітет досить легко, а відновити - важко. У здорової людини імунна система легко справляється з різними інфекційними збудниками. Але якщо імунна система перестала справлятися із зовнішніми і внутрішніми агресорами, то людина захворює. Щоб не допустити це, слід підживлювати свою імунну систему необхідними їй поживними речовинами, які можна черпати і з їжі, і з спеціально підібраних біологічно активних добавок.

В основі більшості хвороб лежать патологічні зміни в імунній системі. Основною причиною всіх негативних процесів, що відбуваються в нашому організмі, є імунодефіцит.

Немає коментарів:

Дописати коментар